lördag 26 november 2011

Nu svär jag...F A N!

Inte mycket som gick min väg den här dagen. Kom hem på eftermiddagen efter att har varit i Skara på begravning. Tyvärr kommer inte lilla mormor vara med oss några mer jular. Jag var därför lite stressad när jag kom hem. Det var ju mycket som skulle göras och mycket som skulle fram.

Jag började med ljusnätet som skulle sitta i den "lilla" runda busken på baksidan. Visade sig snart att jag hade köpt ett för litet nät med alldeles för kort sladd. Lämnade det som det var och gick vidare till adventsgranen som ska stå i atriumgården. Jag satte ner foten och...det var så långt jag kom. En ensam fot står där ute i trädgården.

sen fick jag lite bråttom med att rodda med min nya engelska utegran. Det gick rätt bra att få upp den, Elsa hjälpte till så fint. Det var dock nära ögat att jag bröt av hela granen när jag skulle trä upp ljusslingan. Sen var det bara den lilla detaljen med att få ström till granen. Första problemet var att det satt en engelsk stickkontakt på sladden. Lösning: Marcus åker och köper en adapter. Problem nr 2: Sladden är 4 meter för kort. Vi försöker med diverse förlängningssladdar men de är så tjocka så då får vi inte igen ytterdörren. Lösning: på måndag får vi ringa en elektriker som får installera ett uttag på framsidan av huset...billigt. Just nu är det bara svart där ute.

I lekrummet skulle den gamla vanliga ljusgardinen upp...men i år så ville den inte längre. 4 av 5 trådar lyser men en vill verkligen inte :(

I köket ska den lilla adventsstaken lysa fint, men bara hälften av lamporna lyser. Det är iofs lätt åtgärdat men det är ändå sååå tröttsamt.

Sen skulle jag testa om lampan till adventsstjärnan var hel. PANG! Sockeln small till och blev svart. Ingen adventsstjärna idag. :(

Det framgår inte riktigt av bilden men Elsas adventsljusstake lyser alldeles för svagt. Vet inte vad som har hänt. Lösning: Köp ny *suck*

Ok Kajsa, vet att stugan egentligen är din, men du hämtar ju den aldrig. I vilket fall som helst gick den inte att tända ikväll. Förhoppningsvis är det bara glödlampan som är trasig (fast den ser hel ut) ska köpa en ny imorgon.

Som grädde på moset hade Nora ett raseriutbrott pga att jag hade börjat pynta utan henne, så hon grät och gorma om vartannat. Jag gav upp och tänkte sluta pynta, skulle bara göra iordning datumljuset först. Det fick inte riktigt plats så jag tryckte till...Krasch...så gick den ljusstaken sönder. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Bestämde mig sen för att gråta.

Ja ja, nu kan det väl bara bli bättre. Imorgon ska jag försöka lösa allt utom eluttaget på framsidan som ju kräver en elektriker. Hoppas det lyser fint i era hus i alla fall.

2 kommentarer:

Karin sa...

Men stackare :( Vilken hemsk dag! Hoppas allt löser sig för dig imorgon och på måndag! Här har vi det mysigt, det vara bara en ljusstake som inte ville lysa alls. Men det står en lampa där, i Joels rum, som är lite julig ändå så om han inte säger nått om det får det bli som det blir! Ingen panik!!
Kram Karin

Moster Sussa sa...

Stackars dig!!
Det som skulle bli så mysigt för dig och Nora.
Själv rasade gardinstången ner när stjärnan skulle upp. Stora tunga klumpiga förlängningskontakter hänger upp på halva väggen, men det lyser!
Många kramar till dig från mig :O))