söndag 13 december 2009

Sankta Lucia

Idag är det Lucia och ute lyser snön vit. Det har varit en mycket mycket lugn dag eftersom maken och jag var mer än trötta efter gårdagens julfest.

Det riktiga luciafirandet hade vi i fredags. Det började med det sedvanliga luciatåget på dagis. Nora var lucia och Elsa var tomteflicka. Det blev lite kaotiskt när alla barnen kom in i lekhallen där vi föräldrar satt och väntade. Ett barn blev helt plötsligt väldigt ledsen och det startade en kedjereaktion så helt plötsligt står personalen där med 10 skrikande ungar som överröstar de andra barnens sång. Det slutade med att alla föräldrar som hade ett gråtande barn fick komma fram och ta hand om sitt barn. Elsa grät även hon men tystnade snart. Tomteluvan var så stor att hon knappt kunde se vad som pågick i rummet.

Sen åkte vi vidare till mitt jobb. Där mötte vi upp med Jessica och hennes barn. Sen lussade barnen och sjöng några sånger innan vi bjöd på glögg och pepparkakor. Elsa var lite rädd för Hugo som hade en jättestor pepparkakshatt på sig.

Efter det for vi vidare till Busfabriken så fick barnen leka av sig och vi mammor satt och njöt av vetskapen att barnen nog skulle somna tidigt den kvällen.








Inga kommentarer: