onsdag 22 december 2010

Granen står så grön och grann i stugan

Jodå, till sist kom den upp. Marcus hittade en ny bättre (men mycket fulare) julgransfot på Rusta. Det var en sån där man bara trampar ner en spak så står granen där den ska sen. Inga himla skruvar som ska skruvas i från alla håll och kanter. Marcus säger att han gladeligen skulle betala det tiodubbla för en sån fot.

Sen i med belysningen. Ny belysning för i år med dubbelt så många lampor. Den var lite dyr men det var det värt. Marcus frågade vad den kostade, men det hördes lång väg på hans tonfall att han redan hade sett kvittot i påsen så det var inte värt att ljuga. Det blev en dyr gran i år, med ny fot och belysning så kostade den oss 1500 spänn.

Fram med kulorna, barnen fick vara uppe länge för att kunna hjälpa till. Oooohhh wow hördes från Elsa som genast satt igång med att fylla granen med alla kulorna. De blå var mest poppis och tydligen skulle de sitta på samma ställe allihop, helst på samma gren.

Nora drabbades av akut julstämning och gick runt och gav oss andra julkramar. Så kl 22.00 var granen klädd och klar, då var det dags för den traditionsenliga dansen. Vi körde lite hej tomtegubbar, räven raskar, vi äro musikanter, jungfru jungfru (s)kär och nu är det jul igen.
Sen körde vi barnen i säng och satte oss och pustade i soffan.

Nu väntar julklappsinslagning. Varje år tycker jag det ska bli så mysigt att slå in paketen själv. Men när man sen sitter där och ska slå in 50 paket fast det du helst av allt vill är att gå och lägga dig, då är det inte så himla kul.



Inga kommentarer: