fredag 28 november 2008

I midvinternattens mörker


En av fördelarna med december är att det inte känns lika jobbigt att gå upp kl 05.00 när barnen vaknar. I november kommer man upp till ett komplett mörker och en frän doft från soppåsen vid ytterdörren som vi glömde gå ut med igår. I december går man upp och tänder lilla adventsljusstaken i köket, hela huset doftar av hyacinter och man sätter på julmusiken. Sen tassar man fram i sina fårskinnstofflor till skafferiet och norpar en pepparkaka, tassar sen vidare mot kylskåpet för att klicka på lite Kavli ädelost på tub (det är en godkänd nödlösning, det är så jobbigt att skiva upp den riktiga ädelosten varje gång man blir sugen). Sen toppar man det hela med ett par klunkar julmust direkt från flaskan.


Just nu sitter Nora och kryssar för allt hon vill ha av tomten i leksakskatalogen. Elsa sitter och tuggar på senaste numret av "Volvo Life". Hoppas tomten är rik för Nora kryssar för precis allt utom Transformers.


Idag ska Jessica och jag gå och julmysa på stan. Högst på priolistan för oss båda är att hitta kläder att ha på oss på jul och nyår.

Inga kommentarer: