tisdag 25 december 2012

Julafton

Så småningom vaknade barnen, de smög upp och jag låg i mörkret och lyssnade på deras uppspelta röster när de länsade strumporna. Nora var besviken eftersom Elsa hellre ville läsa sin Bamse-tidning än öppna paketet som låg i strumpan.

Vi fick en lugn skön förmiddag. Marcus och jag gick ut på en långpromenad och satt sedan en stund i bastun och kopplade av innan vi gjorde oss i ordning.

Vid lunch kom lite släkt och det åts smaskigt julbord. Det enda som störde stämning var Noras pustande och suckande över att tiden gick såååå lååångsamt, men sånt hör ju oxå till när det är jul.

Sen blev det äntligen dags för Kalle Anka och alla satt förvånansvärt tysta och stilla under programmet, vi lyssnade på Sarah och vi vuxna höll oss från att säga replikerna i förväg. Visst saknade jag när tomten säger "säg mamma"... men det är ju bara för att man säger alla repliker tyst för sig själv i huvudet. De som säger att hela deras julstämning försvann pga klippet som Disney gjorde har missat hela poängen med jul.

Kalle hann inte ens sluta innan farmor fick syn på tomten ute på gatan. Barnen blev alldeles till sig och började springa omkring. Tomten sa att det var ju ett tag sedan de sågs senast. "Ja" säger barnens farmor "det var ju 3 år sedan sist" jag harklar mig och påtalar att det ju bara var 1 år sedan de såg tomten senast typ FÖRRA JULEN. Farmodern fortsätter att trampa i klaveret "ja, men det var ju en annan tomte, det finns ju många tomtar"
"Nej" säger jag "det finns bara 1 tomte, han som bor på Nordpolen" och som nu står i svärföräldrarnas vardagsrum.

Sen öppnades paket efter paket och jubelrop utbröt från höger och vänster. Nora var väldigt nöjd med sina julklappar "även fast det var väldigt mycket kläder" sa hon.

Tidigare på dagen frågade jag Marcus om jag skulle tala om vad jag trodde att jag skulle få i julklapp av honom men han ville inte att jag skulle säga för han skulle inte kunna hålla masken.
När jag skulle öppna första paketet sa jag "det här paketet är nog från Nettans" och mycket riktigt var det en parfym (veckan innan sa jag en morgon "oj, min parfym börjar ta slut" jag såg hur han registrerade detta).
Nästa paket hade rätt storlek men fel konsistens, väntade mig ett hårt paket men det här var lite mjukt. Lurifaxen hade virat lite stötdämpande plast runt för under den mjuka plasten låg en iPad mini. Han lurade mig nästan där :)

Sen blev det en lugn skön kväll och barnen lekte med sina leksaker.













Inga kommentarer: