måndag 17 december 2012

Vår lilla Krist

Bara några arbetsdagar kvar sen jullov! Ska bli skönt med lite ledighet. På torsdag är det avslutning i skolan. Nora är alldeles till sig för hon ska få vara jungfru Maria under tvåornas framträdande i kyrkan. Hon har gått på små moln ända sedan det blev klart. Nora säger att hon ska få låna "stiliga kläder" av kyrkan att ha på sig.

Hon fortsätter att visa ett stort intresse för Jesus, Maria och de andra. Häromdagen upplyste hon oss om att Jesus dog och återuppstod igen och åkte sedan upp till sin far i himlen. Sin far Josef säger Nora. Marcus talar om att det inte är Josef som är Jesus far utan Gud. Här börjar Nora bli förvirrad och Marcus försöker förklara men det blir mer och mer invecklat. Nora vet varken ut eller in. Sen börjar de komma in på att Marcus inte tror på Jesus men att det är helt ok att Nora tror på Jesus för man får tro som man vill. En som tror på Jesus kallas för kristen upplyser Marcus Nora om. "VA??!! Är jag en Krist??" utbrister Nora. "Precis som Maria Krist."
Marcus fortsätter att försöka förklara att det heter kristen men Nora lyssnar inte längre, hon är helt tagen av att hon är en Krist (som om det vore ett släktnamn).

1 kommentar:

Karin sa...

Hahaha jag tror jag dör, hon är väl bara för härlig den där ungen :-)
Jag blir så fascinerad av barns tankar och funderingar.

Lycka till med julspelet nu Maria Krist!
//Karin