fredag 26 december 2008

oj då!

Oj, vad fort tiden går när man har roligt! Har inte hunnit skriva något under hela julhelgen. Vi får ta det från början.

23:e december
Hjälpa lillebror och man med de sista julklapparna. Sen traditionsenlig lillejul med Karlssons. Gott julbord och sedan lekte vi som vanligt "fem på minuten". Vi hann med 10 omgångar á 1 minut, det hela borde ha tagit drygt 10 minuter men leken var slut först efter 3 timmar! Det blir alltid en massa diskussion om vem som fuskar om oxe är ett djur, om Olofström har stadsrättigheter osv.

24:e december
God Jul!!! Tomten hade lämnat en strumpa med film och tidning till Nora. Hon blev så glad. Sen fullt sjå med att göra iordning mig själv och barnen. Alla blev så fina. Vi åt däremot ingen jullunch utan istället grillade pappa lite. Fem minuter efter att Kalle Anka hade börjat dök gästerna upp, en massa liv och rörelse gjorde att den första delen av Kalle missades. Nora ville "byta film" när tjuren Ferdinand kom.

Efter Kalle kommer tomten i de flesta hus, så även i vårat. Min kusin var tomte, mycket verklighetstrogen ;) Nora var eld och lågor, hon vinkade och vinkade allt vad hon orkade från fönstret och var helt överlycklig när han kom in genom dörren. Efter att en del av julklapparna var utdelade blev det dans. Nora höll tomten i handen och sjöng "nu är det jul igen" så högt hon kunde. Tomten fick en liten kram innan han gick.

Nora fick som vanligt mer än vad hon behövde, men samtidigt är hon väldigt tacksam. Hon blev jätteglad för skridskon hon packade upp och när hon sedan fick upp den andra ur lådan utbrast hon: "Titta, jag fick en till!" Sen väntade ett dignande julbord och obligatoriska fem på minuten.

25:e december
På juldagen for vi vidare till Vetlanda. Där väntade en andra julklappsutdelning och kalkonmiddag.

Vi stannade i Vetlanda ett pardagar. Gick bl.a. på mellandagsrea och gjorde massor av fynd. Det bästa var att barnens farmor o farfar betalade alla fynd dessutom.

Ja, det var årets jul. Den har varit mycket bra men inte ultimat, jag ska göra ett nytt försök 2009 att uppnå den ultimata julen.

Inga kommentarer: